Response op extreem geweld

Response

Extreem geweld

De geschiedenis leert dat drukbezochte evenementen of drukke plaatsen een favoriet doelwit zijn van terroristen. Het relatief onbeschermde karakter van een drukke plaats of evenemententerrein, in combinatie met drukte, maakt dat het doel (zoveel mogelijk slachtoffers maken) betrekkelijk makkelijk kan worden bereikt. Als verantwoordelijke voor de veiligheid van publiek kun je niet veel doen om een aanval te stoppen. Een onmiddellijke, effectieve response kan de impact echter wel fors beperken.

Impact beperken

Om bij een (dynamische) aanval of dreiging van extreem geweld effectief te kunnen reageren, is gedegen inzicht vereist in aanvalsmethodes op soft-targets én inzicht in daarop naadloos aansluitende reacties. Wij helpen organisaties en overheden bij het nemen van de juiste maatregelen met als doel adequaat te kunnen reageren en de impact van een aanval te beperken.

Wat we doen

Beeldvorming

We bestuderen de planvorming en bezoeken de locatie om een beeld te krijgen van risico’s en mogelijkheden die de locatie biedt.

Inzicht krijgen

We nemen belangrijke details met je door zodat een gedegen inzicht ontstaat in alle relevante aspecten van het evenement, de situatie en de organisatie.

Analyse

Op basis van analyses van de locatie, capaciteit en risico's wordt bepaald welke maatregelen genomen kunnen en moeten worden.

Plannen

Samen met jou formuleren we welke reactieve maatregelen moeten worden voorbereid en verwerken dit in een actieplan.

Implementatie

We helpen bij de implementatie van het actieplan en zorgen ervoor dat de organisatie bij een aanval of acute dreiging snel en doeltreffend kan handelen.

Oefenen

We organiseren en leiden tabletop oefeningen om in een veilige setting met sleutelfunctionarissen het actieplan te bespreken, te optimaliseren en verschillende scenario’s te beoefenen.

Hoe we het doen

Aanvalsmethodes op soft-targets en het effect van de verschillende reactiemogelijkheden hebben onze voortdurende aandacht. Relevante aanslagen en wetenschappelijke onderzoeken worden continu geëvalueerd en gebruikt om nóg beter te kunnen adviseren teneinde de impact van een aanslag te beperken. Onze unieke, op wetenschappelijk bewijs gebaseerde inzichten passen wij toe om jouw evenement veiliger te maken.

Neem contact op

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email