Ontruiming evenement

Ontruiming evenement, massabijeenkomst of drukbezochte plaats

Een van de maatregelen die voorbereid moet worden om bezoekers van een locatie snel in veiligheid te kunnen brengen is een ontruiming. Evenementenorganisaties en eigenaren van accommodaties zijn verplicht te kunnen ontruimen.

Ontruimen is het veilig verplaatsen van bezoekers van een gevaarlijke of potentieel gevaarlijke plaats naar een veilige plaats. Het doel van een ontruiming is om bezoekers middels afstand te scheiden van het gevaar dat door de noodsituatie is ontstaan.

Er bestaan verschillende ontruimings-strategieën. Zo hoeft er niet altijd gekozen te worden voor het verplaatsen van bezoekers. Als het gevaar bijvoorbeeld ‘van buiten’ komt, is het misschien beter om bezoekers daar te houden waar zij al zijn. Aan de hand van een risicoanalyse wordt bepaald welke ontruimings-strategieën noodzakelijk zijn en voorbereid moeten worden.

Ontruimen van een evenementenlocatie of drukbezochte plaats is een ingrijpende maatregel. Men zal logischerwijs pas tot ontruiming over gaan als er geen andere mogelijkheden meer zijn om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Als er eenmaal wordt gekozen om publiek te verplaatsen, dan is de snelheid van de ontruiming een belangrijke factor: hoe sneller mensen in veiligheid gebracht kunnen worden, des te minder kans is er op slachtoffers.

Wij zijn gespecialiseerd in het voorbereiden op effectief ontruimen van evenemententerreinen, drukbezochte plaatsen of transport hubs. Kunnen wij helpen met ontruiming of wil je meer weten? Neem contact met ons op:

eric@phase01.nl
+31 (0) 623 926 513

Follow by Email
Facebook
LinkedIn