Crowd Management Advies

Crowd Management Advies

Crowd management wordt gedefinieerd als ‘het systematisch plannen van, en sturing geven aan, het ordelijk verloop van een samenkomst van mensen.’ Crowd management gaat onder andere over:

  • het veilig verblijf van mensen op een locatie;
  • de voorbereidingen op zo’n samenkomst;
  • het kunnen voorspellen, inzichtelijk maken en beoordelen van risico’s die ontstaan als groepen mensen samenkomen of moeten vluchten;
  • het nemen van concrete maatregelen om die risico’s te verminderen of minimaliseren;
  • het beïnvloeden van gedrag.

Risico’s bestaan bijvoorbeeld uit een te hoge bezoekersdichtheid, rijvorming, stagnatie in bezoekersstromen, niet adequaat kunnen communiceren met de menigte en het nemen van verkeerde beslissingen tijdens de uitvoering van het evenement.

Bij grote publieksevenementen, massa-bijeenkomsten en op drukbezochte plaatsen zal er door organisaties, hulpdiensten, lokale overheden en de menigte zelf samengewerkt moeten worden om de samenkomst en de uiteenlopende bezoekersstromen in goede banen te leiden.

Wij zijn gespecialiseerd in crowd management en in risico’s die ontstaan als grote groepen mensen samenkomen. Wij weten hoe mensenmassa’s zich bewegen, hoe zij reageren en hoe massagedrag beïnvloed moet worden.

Kunnen wij helpen met crowd management of wil je meer weten? Neem dan contact op:

eric@phase01.nl
+31 (0)683108558