Phase01 Crowd management

Goed voorbereid dankzij Phase01 Crowd management

‘Je kunt terugkijken op een geslaagd event. Tevreden gasten, goede sfeer en geen incidenten. Dat was vorig jaar wel anders. Doordat die zanger plotseling niet kwam, was het veel te druk bij het grote podium, werden mensen onwel en moest de eerste hulp in actie komen. Dankzij een goed crowd managementplan was je dit jaar uitstekend voorbereid. Dat zie je terug in lagere beveiligingskosten, hogere omzet en de lovende reacties op social media. Dat voelt goed.’

Mijn naam is Eric Kant en ik leid bezoekersstromen en mensenmassa’s in goede banen. Zodat je als organisator, gemeente en veiligheidsregio met een goed gevoel terugkijkt op een event. En zin hebt in het volgende feestje.

Daarvoor combineer ik mijn wetenschappelijke kennis met praktische ervaring en een analytische blik. Klinkt ingewikkeld? Voor mij niet. Ik duik graag in de cijfers, modellen en de psychologie van de mens om realistische voorspellingen te doen. En te zorgen voor een veilige omgeving voor bezoekers. Of dat nou is tijdens een dance-event, de intocht van Sinterklaas of in het drukbezochte centrum van Rotterdam.

Zo pak ik dat aan

Met een goede voorbereiding kun je veel risico’s minimaliseren. Door rekening te houden met verschillende scenario’s, uit te gaan van realistische bezoekersaantallen en je bijvoorbeeld ook voor te bereiden op slecht weer of andere tegenvallers. Je kunt mij inschakelen voor advies, analyse en uitvoering bij:

Waarom mijn aanpak werkt

  1. Ik weet wat mensen beweegt. En wat ze niet beweegt. Dat kun je heel letterlijk nemen. Lees maar eens over paniek in de menigte.
  2. Ik was bij menig feestje en betoging. In ruim twintig jaar was ik betrokken bij talloze evenementen, van Breda tot Washington. Bekijk mijn portfolio.
  3. Ik ben gekwalificeerd Crowd Safety & Risk Analysis professional, geaccrediteerd door het International Institute of Risk & Safety Management. In 2020 rond ik de universitaire studie MSc Crowd Safety & Risk Analysis aan de Manchester Metropolitan University af. Daarnaast neem ik deel in diverse (inter)nationale netwerken van crowd & event safety en ben daardoor voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  4. Ik gebruik bewezen modellen en wetenschappelijke inzichten om crowd management plannen te maken en beoordelen. Daarmee vergroot ik de veiligheid op jouw event of drukbezochte locatie. Voor de kenners: ik pas onder andere DIM-ICE en RAMP-analyse toe.
  5. Ik weet hoe je veiligheid vergroot en kosten bespaart. Verwachten jullie 400.000 bezoekers? Of is dat de marketing-wens? Toch zonde van je inspanning als het werkelijk maar 80.000 mensen zijn. Ik maak realistische plannen.
  6. Veiligheid is voor mij het allerbelangrijkst. Ik doe geen concessies en hou niet van schijnveiligheid.

Kostbaar om mij in te schakelen? Niet als je daardoor andere kosten bespaart, meer omzet uit horeca haalt en bezoekers, leveranciers en partners super tevreden zijn. Ik leg je graag uit wat goed crowd management je oplevert.

Maak direct een afspraak. Mail mij op eric@phase01.nl

Specialist nodig? Schakel Phase01 in bij:

Crowd management, crowd control, bezoekerstellingen, publieksveiligheid, evenementenveiligheid, evenementenbeveiliging, risicoanalyse, scenario-planning, maatregelen, evacuatie simulatie, site ontwerp, capaciteitsanalyse, menselijk gedrag in noodsituaties en ontruiming.